Smidrų auginimas – daug kruopštumo ir žmogaus rankų darbo reikalaujantis procesas.
Smidrai vienoje vietoje augs 10-20 metų, tad verta išsirinkti tinkamą lauką ir gerai jį paruošti. Parenkama saulėta, apsaugota nuo vėjų vieta. Dirvą reikia ruošti iš rudens. Išnaikinti daugiametes piktžoles, giliai suarti. Tinkamiausia neutrali (pH 6 -7), gana puri, vandeniui laidi, tačiau neužmirkstanti humusinga priesmėlio dirva. Vagos paruošiamos apie 20-30 cm gylio, užpildomos organika ar perpuvusiu mėšlu. Tarp vagų paliekami 160 – 180 cm tarpai.
Daigai guldomi į paruoštas vagas viena kryptimi, pagrindiniu pumpuru į viršų, tarp daigų pumpurų turi būti apie 25-35 cm. Derlius imamas antrais metais apie keturias savaites. Vėlesniais metais derlius imamas visą šešių savaičių sezoną. Vėliau reikia leisti augalams laisvai augti, kad ateinančiais metais vėl sulauktume gero derliaus.
Smidrų ūgliai pjaunami 15 – 22 cm ilgio, kol viršūnė dar neprasiskleidusi. Pjaunami kiekvieną dieną. Esant karštoms dienoms, kada augimo greitis padidėjęs, gali tekti pjauti ir du kartus. Ūgliai pjaunami specialiu aštriu peiliu ties žemės paviršiumi arba šiek tiek giliau. Pjaunama atsargiai, nepažeidžiant kitų ūglių ir šaknų. Nupjautus smidrų daigus reikia nuplauti, ir atvėsinti. Rekomenduojama suvalgyti šviežius, nors, šaldytuve gali išsilaikyti iki dviejų savaičių.
Vasarą smidrai užauga aukšti, mažiausiai 1 metro aukščio. Stiebai ploni, ažūrinėmis šakelėmis. Vėlų rudenį suaugę smidrai nupjaunami ir pašalinami iš lauko.